Lamsbout uit de oven met salsa verde

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo lamsbout, zonder been
5 teentjes knoflook gepeld en gehalveerd
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
50 gram boter
1 scheut olie

Voor de saus:

100 ml milde olijfolie
2 hardgekkote eieren, gepeld en gesneden
2 eetlepels kappertjes
30 gram munt
30 gram verse peterselie
1 teentje knoflook gepeld
1 sjalotje in vier stukken gesneden
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel witte wijn azijn

Zo maak je het klaar:

Snijd de lamsbout op verschillende plaatsen in en druk er de knoflooktenen

in. Wrijf de bout in met de Provençaalse kruiden, zout en peper en wikkel hem in

aluminiumfolie.

Laat de bout een paar uur rusten om de smaak van de kruiden te laten intrekken.

Bak de lamsbout rondom bruin in de olie met boter en leg hem op een rooster

in een braadslede.

Zet de bout een half uur in een voorverwarmde oven van 175 graden tot

een kerntemperatuur van 60 graden is bereikt. Besprenkel het vlees regelmatig

met braadvocht.

Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de munt, peterselie,

knoflook, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een gladde massa en breng het

geheel op smaak met zout en peper.

Meng er het fijngesneden ei en de kappertjes doorheen.

Snijd plakken van de bout en serveer deze samen met de saus.

Recept komt uit het blad Proef van de keurslager