![]() |
Lichte groentecurry met gambatempura 4 personen (hoofdgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Ontdooi de garnalen en pel deze, verwijder zo nodig het zwarte darmkanaaltje op de rug en droog de garnalen met keukenpapier. Pers de knoflook. Rasp de gember. Snijd bosui, paprika, wortel en bleekselderij in luciferdunne reepjes van 5 cm. Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook en gember heel even aan. Roer de kerriepoeder en koriander erdoor en voeg alle groenten toe. Roerbak de groenten 2 minuten en schenk er het water bij. Verwarm de groente nog 2 minuten en schep de yoghurt erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de groente nog heel even pruttelen. Klop in een diep bord de bloem met het ei en het ijskoude water een korrelig beslag. Verwarm de resterende olie in een wok tot er witte damp vanaf komt. Haal de garnalen één voor één door het beslag en bak ze met 3-4 tegelijk goudbruin en knapperig. Laat ze even op keukenpapier uitlekken. Schep de groentecurry in warme diepe borden en leg er een pluk zeekraal op. Leg de garnalentempura op de zeekraal en serveer direct. Lekker met pandanrijst.
|