Rosbief met sjalottentomatensaus

4 personen

Benodigdheden:

1 rosbief van ± 1 kilo
1 mespuntje vers gemalen peper
1 mespuntje zout
1 eetlepel olijfolie
250 gram sjalotjes gepeld
1 teentje knoflook gesnipperd
½ eetlepel rozemarijnblaadjes, grof gehakt
dl rode wijn
dl tomaten

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de met peper en zout bestrooide rosbief rondom bruin.

Neem hem uit de pan. Bak de sjalotten met de knoflook en de rozemarijn 5 minuten al omscheppend in het bakvet.

Schenk de wijn erbij en breng alles aan de kook. Leg het vlees in de pan en braad het met de deksel schuin op de pan, op een laag vuur in 25 minuten bruin en van binnen rosé.

Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten. Roer het tomatensap met peper en zout naar smaak door het braadvet en breng alles aan de kook.

Snij de rosbief in plakken en serveer met de jus. Lekker met gebakken aardappels, stoofpeertje en spruitjes.