Rollade Wellington

8 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

250 gram kastanjechampignons
75 gram boter
75 gram Prosciutto di Parma
1 kilo runderrollade
2 eetlepels mosterd fijn
1 pakje bladerdeeg vers
1 ei gesplits

Zo maak je het klaar:

Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de puree 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ham in een rechthoek van 20 x 30 cm op vershoudfolie. Bestrijk met de puree. Haal de elastiekjes van de rollade. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak het vlees op hoog vuur in 4 minuten bruin. Bestrijk met de mosterd. Leg op de ham met puree. Rol de ham met de folie strak om de rosbief. Leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit. Haal het vlees uit de folie. Leg op het deeg en vouw dit om het vlees. Leg met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met eigeel. Bak 50 minuten in de oven. Laat 10 minuten. rusten. Snijd aan tafel in plakken.