Runderrollade 6 personen (hoofdgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet in de schaal en bestrijk met 1 eetlepel olie. Pof 20 minuten. Laat afkoelen en duw de tenen knoflook eruit. Zet de oven op 140 °C. Verwijder het elastiek van de rollade en duw het vlees open. Bestrooi met peper en zout. Maal de blaadjes van de kruiden 1 minuut in de keukenmachine met 5 eetlepels olie. Bestrijk de binnenkant van het vlees met 2/3 van de kruidenolie. Verdeel de knoflook erover. Duw dicht, bestrijk met de resterende kruidenolie en omwikkel met spek. Bind op met het touw en leg in de ovenschaal. Bak in 75 minuten rosé in de oven. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
|