Rosbieflapje met geroosterde wintergroente

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 dikke winterwortel
1 dikke pastinaak
1/3 knolselderij
1/3 groene kool
2 tenen knoflook fijngehakt
1 eetlepel verse gemberwortel fijngehakt
1 eetlepel sesamzaadjes
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
4 rosbieflapjes op kamertemperatuur

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven op 220 °C.

Hak de knoflook fijn.

Rasp de gemberwortel.

Schil de wortel, pastinaak en knolselderij en snijd deze groenten in repen van 0.5 cm dik, 2 cm breed en 5 cm lang.

Snijd de groene kool in repen van 1 cm en maak ze los.

Schep de groenten in een braadslede door elkaar en schep de knoflook, gemberwortel en sesamzaadjes er met 2/3 deel van de sojasaus en 2/3 deel van de sesamolie door.

Schuif de braadslede in de oven en rooster de groenten in 20-25 minuten gaar.

Schep ze regelmatig om.

Wrijf de rosbieflapjes in met sojasaus en sesamolie en bak ze in een grillpan in snel om en om bruin.

Leg de rosbieflapjes op warme borden en schep de groenten ernaast.

Lekker met een timbaaltje van pandanrijst.