Runderfiletrollade met sjalotjes in balsamicoazijn 4 personen (hoofdgerecht) Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Knip de rozemarijn in stukjes. Pel de sjalotjes. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de boter en olijfolie in de braadpan en bak de rollade op matig hoog vuur in 4-6 minuten rondom bruin. Keer de rollade steeds voorzichtig met behulp van twee houten spatels. Verdeel de sjalotjes rond de rollade en bak ze 2 minuten mee. Leg de helft van de takjes rozemarijn tussen de sjalotjes en schenk de helft van de vleesfond erbij. Steek de vleesthermometer tot in het midden van de rollade. Schuif de braadpan in de oven en braad de rollade in nog 25 minuten tot het vlees van binnen licht rosé is, de vleesthermometer wijst dan 48-52 °C aan. Leg de rollade op een plank en dek hem losjes af met aluminiumfolie. Houd de rollade warm in de uitgeschakelde oven met de ovendeur open. Zet de pan weer op het vuur en voeg de suiker en balsamico-azijn toe. Verwarm de sjalotjes 4-6 minuten tot ze omhuld zijn door een glanzend laagje. Schep de sjalotjes op een warm bord. Schenk de rest van de vleesfond in de pan en roer de aanbaksels los. Kook het vocht op hoog vuur in tot een lekkere jus. Snijd de rollade in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op warme borden. Leg de sjalotjes ernaast en schep de jus erover. Lekker met beetgaar gekookte spruitjes en knolselderijpuree.
|