Springbok met cranberry's 8 personen Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Verwarm de oven voor op 230°C (hete lucht 210°C). Bekleed een bakplaat met pakpapier. Breng 75 ml water en het sinaasappelsap aan de kook en los de suiker al roerend hierin op. Voeg de cranberry's toe en laat ze ± 7 minuten koken. Laat het cranberrymengsel afkoelen. Was de peren, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snij de peren in hele dunne plakjes, verdeel ze over de bakplaat en bestrooi ze met weinig suiker. Rooster de plakjes peer in ± 10 minuten lichtbruin en draai ze halverwege (maak de cranberrymengsel en de perschips 1 dag van te voren). Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstuk aan beide kanten in ± 4 minuten rosé. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de cranberry's (eventueel in de magnetron). Was de koriander. Serveer op een schaal de springbok met de cranberry's strooi de peerchips erover en garneer met de koriander.
|