Spies van zalm en kabeljauw

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

400 gram zalfilet
300 gram kabeljauwfilet
1 courgette in dunne linten geschaafd
1 citroen in partjes

Voor de kruidenolie:

2 eetlepels platte peterselie
2 eetlepels dille
2 eetlepels bieslook
2 teentjes knoflook uitgeperst
6 eetlepels olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje versegemalen peper
4 metalen spiesen
1 bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je het klaar:

Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokjes. Doe deze in een kom. Maal de ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 eetlepels hiervan over de vis. Schep goed door.  Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de linten courgette op en rijg ze steeds tussen 2 stukken zalm en 2 stukken kabeljauw en aan een spies. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de courgetterolletjes met wat kruidenolie en bak de spiesen hoog in de oven in ± 10 minuten bruin en gaar. Leg ze op de borden, druppel er nog wat kruidenolie over en geef er een part citroen bij om uit te persen.