Varkenshaas met cranberry’s

6 personen

Benodigdheden:

450 gram cranberry's
100 gram suiker of 4 eetlepels honing
1 scheutje port, bessenjenever of water
3 grote varkenshaasjes (± 1 kilo)
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
20 gram kruiden roomkaas
12 plakken parmaham
100 gram boter of vloeibaar bakprodukt

Zo maak je het klaar:

Kook de cranberry's met suiker, een scheutje port, bessenjenever of water ± 5 minuten en laat iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open zonder ze helemaal door te snijden. Bestrooi de snijkanten met zout en peper en strijk de roomkaas erover. Verdeel daarover een laagje cranberry's. Vouw de varkenshaasjes dicht en omwikkel ze met parmaham. Bind ze op afstanden van 3 cm losjes op met keukengaren. Bak ze rondom 3 minuten in de boter en zet ze daarna in de pan of braadslee 20 minuten in de oven. Laat ze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten en serveer ze in dikke plakken gesneden.

Recept komt uit Boodschappen 12 2011