Vegetarische rol

6 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen iets kruimig geschild
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook fijngesneden
300 gram spinazie
1 potje gegrilde paprika uitgelekt
250 gram zachte geitenkaas in stukken
15 gram basilicum alleen de blaadjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel. Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olie en bestrooi met peper en zout. Bak 15 minuten en laat dit 10 minuten afkoelen. Laat de oven aan staan. Verhit in een wok 1 eetlepels olie, voeg de knoflook en spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit.  Leg de paprika, spinazie, kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie. Snijd de rol in 6 plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 10 minuten in de oven.

Recept komt uit Allerhande 12 2011