Zalm met gefrituurde biet

6 personen

Benodigdheden:

2 rauwe bieten
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
20 gram boter
600 gram zalmfilet
100 ml droge vermouth
125 ml crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Verhit het frituurvet tot ± 180°C.

Schil de bieten en snij de bietjes met een kaasschaaf in plakjes.

Frituur de plakjes biet in gedeelten in ± 2 minuten knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. (frituur ze dezelfde dag, s'morgens)

Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten in ± 6 minuten  gaar. 

Haal de zalm uit de pan en houd deze warm onder een stuk aluminiumfolie.

Zet het vuur hoog, blus het bakvet af met de vermouth en roer de crème fraîche erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de zalmfilet op een schaal met de saus en de plakjes biet erop.