Speculaas ijs met noten en kersen

4 personen

Benodigdheden:

1 liter vanille ijs
8 speculaasjes
1 eetlepel koekkruiden
2 eetlepels cognac
75 gram hazelnoten
½ lepel olie
1 pot kersen zonder pit
2 eetlepels kirsch
1 pakje allesbinder

Zo maak je het klaar:

Laat het ijs iets zachter worden.Verkruimel de speculaasjes.

Schep de speculaaskruimels, koekkruiden en cognac door het ijs. Zet dit mengsel in de diepvries om op te stijven.

Rooster de hazelnoten of amandelen in de hete olie in een koekenpan goudbruin.

Giet de kersen af en vang het sap op. Meng de kirsch door het sap.

Verwarm het kersensap en bindt dit licht met de allesbinder, dat is aangelengd met de kersensap. Schep de kersen erdoor.

Serveer bolletjes speculaas in coupes of op bordjes. Schep de warme kersen erover en garneer met de geroosterde noten.