Soezentoren

12 personen

Benodigdheden:

125 ml melk
100 gram boter
4 eetlepels suiker
150 gram bloem gezeefd
4 eieren losgeklopt
1 citroen schoongeboend
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
1 vanillestokje opgesneden of ½ zakje vanillesuiker
95 gram pistachenoten
375 gram poedersuiker
1 flesje zilverparels

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Breng de melk met 125 ml water, de boter, 1 eetlepel suiker en 1/2 tl zout in een pan aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een stevig beslag dat loslaat van de wand van de pan. Schep in een beslagkom en laat  10 minuten afkoelen. Klop met een mixer op de laagste stand de losgeklopte eieren er in delen door. Schep het beslag in de spuitzak en maak 40 hoopjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor vol­doende tussenruimte. Bak net onder het midden van de oven in ± 25 minuten gaar. Laat afkoelen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel de mascarpone erdoor. Schraap het merg met een mespunt uit het vanillestokje en roer samen met het rasp en de noten door de room. Schep in de schoongemaakte spuitzak, prik met een scherp, puntig mes een gaatje onder in de soezen en vul ze met het mengsel. Meng het citroensap met de poedersuiker. Voeg 2-3 el heet water toe en roer tot een dik, wit glazuur. Doop de soezen erin en vorm er op een bord een toren van. Garneer met poedersuiker en zilveren parels.

U kunt de soesjes 2 dagen van tevoren bereiden. Vul de soesjes 3 uur voor reserveren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.