Witte chocoladebavarois met cranberrysaus

4 personen

Benodigdheden:  

4 blaadjes gelatine
100 gram witte chocolade in stukjes
250 ml slagroom
2 eetlepels sinaasappellikeur of amandellikeur
200 ml blanke vla
4 blaadjes munt of kerstchocolade

Voor de cranberrysaus:

350 gram verse cranberry's
200 gram suiker
125 ml water
25 ml bessenjenever of crème de casis

Zo maak je het klaar:

Week de gelatine in koud water. Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bainmarie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt. Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur. Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor. Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Kook voor de saus de cranberry's met suiker en water zachtjes 10 minuten. Pureer de cranberry’s met de bessenjenever of crème de cassis en zet de saus in de koelkast.

Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.

Recept komt uit Boodschappen 12 2012