Aardappelblini met zalm en dille citroenroom

4 personen

Benodigdheden:

300 gram kruimige aardappelen geschild en in kleine blokjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 eetlepels bloem
125 ml crème fraîche
2 eieren losgeklopt
½ citroen alleen het sap ervan
1 eetlepel vloeibaar bakprodukt
150 gram gerookte zalm
4 takjes dille

Zo maak je het klaar:

Kook de  aardappelen gaar in water met zout en stamp ze tot een fijne puree. Roer de bloem en 2 eetlepels crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren erdoor tot het een dik beslag is. Klop de rest van de crème fraîche met een elektrische mixer in een kom stijf met de citroenrasp en een eetlepel citroensap. Verwarm steeds een beetje bakproduct in een kleine koekenpan en bak 4 dikke pannenkoekjes van het beslag. Leg ze op de bordjes en schep op elk pannenkoekje een lepel citroenroom en een paar plakjes zalm. Bestrooi met mooie takjes dille en versgemalen peper.