Beenhamsalade met warme appeltjes en rozijnen

4 personen

Benodigdheden:

2 stevige friszure rode appelen
25 gram boter of 2 eetlepels arachideolie
1 krop andijvie of friséesla in smalle reepjes
2 eetlepels blanke rozijnen
300 gram beenham in reepjes (vleeswaren)

Voor de dressing:

3 eetlepels zonnnebloemolie of olijfolie
1 eetlepel citroensap
½ theelepel geraspte mierikswortel
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:  

Was de appels, boor het klokhuis eruit en snijd het vruchtvlees met de schil in plakken. Meng de ingrediënten voor de dressing.

Verhit de boter of olie en bak de appelplakken hierin aan beide kanten goudbruin. Verdeel de sla over de borden of in een schaal. Leg de hamreepjes en de appel­schijven erop. Giet de dressing erover en be­strooi het gerecht met de rozijnen.