Gevulde parmahamrolletjes op een Parmezaanse-kaascracker

4 personen

Benodigdheden:

1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 theelepel honing
2 eetlepels olijfolie
½ courgette in dunne plakken
100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
8 plakken parmaham of andere rauwe ham
50 gram geiten roomkaas
1 handje rucola

Zo maak je het klaar:

Vermeng de azijn, kruiden, honing en olijfolie met elkaar en giet dit over de courgetteplakken. Dek af en laat ± 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kaas in 8 bergjes op de bakplaat. Zorg voor genoeg ruimte tussen de bergjes omdat de kaas nog uit gaat lopen. Bak de kaas in ± 10 minuten goudbruin en laat de kaascrackers buiten de oven afkoelen tot ze helemaal hard zijn.

Leg de plakken ham plat op het werkblad en leg op elke plak ham een plak courgette. Verdeel hierop in het midden 1 eetlepel geitenroomkaas. Rol de plakken ham op. Schep de kaascrackers voorzichtig van de bakplaat en leg op elk bord 2 kaascrackers. Verdeel er de rucola over en leg er een hamrolletje op.