Gerookte forel met bietjesdressing

6 personen

Benodigdheden:

150 gram gemengde fijne bladsla
1 krop radicchio (rode sla) in repen
3 eetlepels olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
1 rode ui gesnipperd
4 verse vijgen in plakjes
75 gram walnoten
6 gerookte forelfilets

Voor de dressing:

200 ml zure room
2 eetlepels melk
1 gekookte rode biet gepeld
1 theelepel geraspte mierikswortel

Zo maak je het klaar:

Meng de slasoorten met olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over de borden. Leg daarop de ui en de vijgen. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de forelfilets, heel of in brede repen gesneden over de salade. Pureer de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe. Sprenkel deze over de salade en strooi de walnoten erover. Lekker met geroosterd brood.

Neem in plaats van radicchio witlof. Vervang forel eens door gerookte zalm of gerookte kip.Neem in plaats van vijgen plakjes kiwi.