|
Geroosterde tomatensoep met kip en kaassterren
6 personen
Benodigdheden:
12 |
rijpe trostomaten gehalveerd |
3 |
eetlepels olijfolie |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje versgemalen peper |
1,2 |
liter kippenbouillon |
2 |
eetlepels honing |
250 |
gram gerookte kipfilet in reepjes |
4 |
lente uitjes in ringen |
150 |
gram belegen kaas dikke plak |
1 |
sterretjes steker |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaten met de snijkant boven op de bakplaat of in een ovenschaal. Verdeel er olie, zout en peper over. Zet de tomaten 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Laat iets afkoelen.
Pureer de tomaten. Voeg de bouillon, honing, kip en bosui toe en verwarm. Steek sterretjes uit de kaasplak en verdeel deze voor het serveren over de soep.
Vervang gerookte kip door gekookte hamreepjes. Neem in plaats van bosui 2 eetlepels gehakte verse bieslook of koriander.
|