Italiaanse hamrolletjes met pesto tomaten risotto

4 personen

Benodigdheden:

8 grote plakken Italiaanse ham (proscuitto)
1 ui
25 gram boter
2 eetlepels olie
200 gram risottorijst
1 liter kruidenbouillon van tablet
5 gedroogde tomaten op olie
2 eetlepels pesto
100 gram Parmezaanse kaas
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
2 dl gezeefde tomaten (pakje)
1 theelepel balsamicoazijn
1 eetlepel gehakte basilicum of ½ eetlepel gedroogde basilcum

Zo maak je het klaar:

Leg de plakken ham naast elkaar op een plank. Pel de ui en snipper deze. Smelt de boter en de olie in een ruime steelpan. Voeg de ui toe en fruit deze ± 3 minuten zonder dat hij kleurt. Schep de rijst er door totdat de korrels glanzen. Verwarm de bouillon en voeg deze al roerend lepel voor lepel toe en laat de rijst tussendoor het vocht goed opnemen ± 20 minuten. Snij de gedroogde tomaten in stukjes. Roer ze als de rijst beetgaar is samen met de pesto, Parmezaanse kaas, peper en zout door de risotto. Verwarm de ingrediënten tot een saus.

Verdeel de risotto over de plakken ham en vorm er stevige rolletjes van. Schep de saus op 4 warme borden. Leg de gevulde hamrolletjes erin en garneer het met basilicum.