Krabsalade met Thaise dressing

4 personen

Benodigdheden:

250 gram krabvlokken
200 gram gerookte zalm
1 citroen
1 eetlepel pijnboompitten of sesamzaad
100 gram rucola of gemengde jonge bladsla
1 mango
100 gram witte druiven zonder pit
2 bosuitjes

Voor de dressing:

1 rode Spaanse peper
1 teentje knoflook
1 eetlepel gehakte koriander
1 theelepel gemberpoeder
3 eetlepels Thaise vissaus
3 eetlepels citroensap
1 theelepel bruine basterdsuiker

Zo maak je het klaar:

Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar en leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar. Snijd de citroen  in dunne plakjes.

Rooster de sesamzaadjes of pijnboompitten in een hete koekenpan goudbruin in 1 minuut. als de sesamzaadjes opspatten zijn ze goed.

Verdeel de rucola over 4 borden. Halveer de mango, verwijder de pit, schil de vrucht en snijd deze in plakjes, Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Halveer de rode peper en snijd het vruchtvlees zonder zaadjes fijn. Meng dit met geperste knoflook, gehakte koriander, basterdsuiker en gember door de vissaus en het citroensap.

Sprenkel de helft van de dressing over de rucola en scheep de rest door de krabvlokken.

Verdeel de krab, de plakjes mango, witte druiven en bosui over de sla. Vouw de zalm in roosjes en leg deze erbij. Garneer met plakjes citroen en witte druiven en strooi de sesamzaadjes erover.