Kaasbakje met Italiaanse salade

4 personen

Benodigdheden:

150 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 handje rucola fijngesneden
1 gele paprika zonder zaadjes in dunne reepjes
1 lente uitje in ringen
75 gram groene olijven zonder pit gehalveerd
1 vleestomaat in blokjes
8 blaadjes basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijn azijn
1 teentje knoflook geperst
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 170°C. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en bestrooi hierin de kaas. Zet de bakplaat ± 8 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten. Leg op ieder parmezaanse cirkel een kopje. Duw iets aan, laat de kaas afkoelen en haal voorzichtig los.

Doe de olie, witte wijnazijn, knoflook, zout en peper in een kommetje en roer het geheel goed door elkaar.

Doe de sla in het kaasbakje en sprenkel het met de dressing. Garneer het met blaadjes basilicum.