Kalfscarpaccio, tomatenantiboisem oude schapenkaas en kapperappeltjes

4 personen

Benodigdheden:

250 gram kalfsvlees in zeer dunne plakjes
4 tomaten ontveld en in blokjes gesneden
1 sjalotje gesnipperd
1 eetlepel tomatenketchup
½ citroen alleen het sap ervan
1 eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel gehakte basilicum
1 stuk geraspte Pecorino of Romano kaas
12 kapper appeltjes

Zo maak je het klaar:

Meng de tomatenblokjes, sjalot, ketchup, citroensap en gehakte kruiden. Breng deze antiboise op smaak met zout en peper.

Draai van de dun gesneden carpaccio rozetjes, leg die in cirkels op de borden en bestrooi ze met zout en peper.

Serveer de tomatenantiboise apart in een glaasje. Bestrooi de carpaccio met geraspte Pecorino en garneer met de kapperappeltjes.

Breng individueel de tomatenantiboise op het vlees.

Recept komt van het magazine Keurslager