Minitaartjes met zoete tomaatjes en brie

4 personen

Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes in ringen
1 bakje kerstomaatjes gehalveerd
1 theelepel suiker
1 eetlepel balsamicoazijn
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 plakjes bladerdeeg hartig
100 gram brie
20 gram geschaafde amandelen
4 kleine taartvormpjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de olie en fruit de sjalotjes in ± 5 minuten lichtbruin. Voeg de tomaatjes en suiker toe en roerbak een minuut. Voeg de balsamico toe en laat heel even aan de kook komen. Laat de tomaatjes afkoelen en breng ze op smaak met zout en peper. Laat het deeg ontdooien. Druk de plakjes in kleine ingevette taart- of muffinvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem.Verwarm de oven voor op 200ºC. Vul de taartvormpjes met de tomaatjes en verdeel hierover de brie. Bestrooi met de amandelen en bak de taartjes in ± 10 minuten gaar en goudbruin.

Recept komt uit Boodschappen 12 2010