Pittige visbouillon met zalmspies

4 personen

Benodigdheden:

1 eetlepel olie
5 cm verse citroengas of 1 theelepel serehpoeder
2 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
2 visbouillontabletten
1 eetlepel vissaus
4 lenteuitjes in dunne ringetjes
½ bosje kervel
100 gram gerookze zalm in plakjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de citroengras en gember op lage stand zachtjes tot ze gaan geuren. Giet hier 1 liter kokend water op en voeg de bouillontabletten toe. Laat de bouillon op middelhoge stand 10 minuten trekken. Breng op smaak met vissaus. Voeg de bosui toe en draai de warmtebron uit. Giet de hete bouillon in kommen en knip er wat kervel boven. Rijg de plakjes zalm aan de spiesen en leg op elke kom een spies. Doop de zalm even in de soep.

Recept komt uit Boodschappen 12 2012