Viscocktail

6 personen

Benodigdheden:

10 zongedroogde tomaatjes op olie
1 teentje knoflook
50 ml olijfolie
5 ansjovisfilet
150 ml slagroom
3 eetlepels citroensap
8 cherrytomaatjes
200 gram rivierkreeftjes
200 gram cocktailgarnalen
125 gram veldsla

Zo maak je het klaar:

Hak de gedroogde tomaatjes fijn.

Pel en pers de knoflook

Verwarm de olijfolie in met de ansjovis en de knoflook totdat de ansjovis is gesmolten.

Klop de slagroom door de ansjovisolie en breng op smaak met citroensap. (maak de saus een dag van te voren.)

Was de cherrytomaatjes en halveer deze.

Spoel de vis, dep ze droog en schep de gehakte tomaatjes erdoor.

Leg de veldsla op een schal en verdeel het vismengsel met de cherrytomaatjes erover.

Schenk de saus over de vis.

Recept komt uit Boodschappen 12 2007