Waldorf – stapelsalade

6 personen

Benodigdheden: 

½ knolselderij geschild
1 groente bouillontablet
2 appels friszuur
1 citroen uitgeperst
3 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
320 gram gerookte kipfilet in dunne plakjes
110 gram walnoten grof gehakt
100 gram rozijnen

Zo maak je het klaar:

Snijd de knolselderij in plakken van 2 mm. Breng 1 liter water met het bouillontablet aan de kook. Kook de knolselderij 4 minuten in de bouillon (blancheren). Giet af en spoel af met koud water. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor. Snijd de appels in plakken van 2 mm. Bestrijk direct met citroensap om verkleuring te voorkomen. Meng de zure room en mayonaise tot een dressing. Verdun met 2 eetlepels water en breng op smaak met peper en zout. Maak op 6 borden een stapeltje van de knolselderij, appel en kipfilet. Verdeel de dressing erover en bestrooi met de noten en rozijnen.