Waterkerssoep met gerookte zalm

4 personen

Benodigdheden:

½ liter kippenbouillon
1 dl room
20 gram roomboter
1 potje zalmeitjes
1 komkommer in dikke plakken gesneden
1 bosje waterkers
120 gram gerookte zalm in blokjes gesneden
1 bekertje crème fraîche

Zo maak je het klaar:

Breng de kippenbouillon met de room aan de kook en voeg de waterkers toe.

Maak met de staafmixer van het geheel een gladde, mooi groene soep.

Giet de soep door een fijne zeef en breng hem nogmaals aan de kook.

Voeg de roomboter toe en breng zo nodig de soep op smaak met zout en

peper.

Leg de blokjes zalm in voorverwarmde borden, giet er de schuimige soep

omheen.

Snijd de komkommer in dikke plakken, leg er wat crème fraîche op en garneer dit met de zalmeitjes.



Recept komt uit Proef van de Keurslager