Zalmtorentje

4 personen

Benodigdheden:

½ courgette
250 gram gekookte bietjes
125 ml crème fraîche
1 pak bini's
1 pak sockeye zalm
½ bakje tuinkers

Zo maak je het klaar:

Schaaf met een kaasschaaf 16 flinterdunne plakjes van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 minuut. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord. Doe de bietjes in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de blini's volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Verdeel de zalm in 16 porties. Maak nu een torentje. Begin met 1 blini en schep er 1 tl bietencrème op. Leg hierop 1 plak courgette en beleg vervolgens met 1 portie zalm. Dan weer 1 blini, bietencrème, courgette en zalm. Garneer met tuinkers. Maak zo nog 7 torentjes. Verdeel over 4 borden en serveer.