 |
Appelbeignets
± 25 stuks
Benodigdheden:
300 |
gram bloem |
1 |
mespuntje zout |
2 |
eetlepels suiker |
1 |
zakje vanillesuiker |
1 |
mespuntje kaneel |
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
2 |
eieren |
350 |
ml bier |
1 |
kilo appelen (goudrenet) |
1 |
busje poedersuiker |
Zo maak je het klaar:
Doe de gezeefde bloem in een kom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje
in het midden. Doe hier de suiker, vanillesuiker, het kaneelpoeder, de
olie en de eieren in. Meng alles tot een glad mengsel. Meng ten slotte het
bier erdoor. Dek de kom af en laat het stevige beslag een half uur rusten.
Schil de appelen en verwijder het klokkenhuis. Snij de appelen in dikke
plakken. Verhit de olie tot °C.

|