Blini's (1) 24 stuks Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Verwarm de melk in een steelpannetje tot deze lauw is. Meng de gist met 100 gram bloem in een grote kom. Maak een kuiltje en schenk er 150 ml van de melk bij, roer goed en laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 tot 1 1/2 uur rijzen. Splits de eieren en roer de eidooiers in een kommetje los met de suiker en een mespunt zout. Bewaar de eiwitten. Warm de rest van de melk weer een beetje op en laat er 20 gram boter in smelten. Klop het eidooiermengsel samen met de melk met boter door het gerezen beslag. Schep de rest van de bloem en 1 mespunt zout erdoor en klop het beslag 3 minuten goed door. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag. Laat het beslag 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verhit in een koekenpan een klontje boter en schep 2 eetlepels beslag per blini in de hete boter. Maak per keer 3 blini's met een diameter van ± 10 cm. Bak ze in ± 1 minuut aan de onderkant goudbruin, keer ze om en bak vervolgens de andere kant ± 1 minuut. Herhaal dit met de rest van het beslag. Houd de blini's warm in de oven. Snijd de bieslook en dille fijn. Houd van beide kruiden wel wat achter voor over de bietjes. Bestrijk de blini's met een toefje zure room, bestrooi met peper, dille en eventueel bieslook, houd van beide kruiden wel wat achter voor de bietjes. Snijd de zalm in de lengte doormidden en maak er rozetjes van. Meng de blokjes biet met 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel dille en 1 eetlepel bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blini's over 4 borden, leg de zalm erbij en schep de bietjes ernaast.
|