Mini oliebollen

± 25 stuks

Benodigdheden:

250 gram bloem
5 gram zout
1 ei
12 gram gist
250 ml melk
50 gram appels geraspt
750 gram rozijnen gewassen
4 eetlepels zonnebloemolie
1 busje poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Vermeng de bloem met het zout. Voeg het ei toe en daarna de gist die vermengd is met de lauwe melk. Roer het beslag glad en voeg de geraspte appel en de rozijnen toe.Laat het beslag in een ruime kom afgedekt met een theedoek op een warme plaats drie kwartier rijzen.

Verhit de olie in de frituurpan of in een diepe pan totdat het begint te dampen. Laat de olie niet heter worden. Vorm met een ijslepel kleine oliebolletjes en bak ze in 4 à 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat de minioliebollen op keukenpapier uitlekken. Strooi er royaal poedersuiker overheen.