Hartige filodeeghapjes

6 personen

Benodigdheden:

3 grote aardappelen in blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje fijngesneden
2 theelepels kerriepoeder
100 gram doperwten uit de diepvries
100 gram gebraden kipfilet in dunne reepjes
1 pak filodeeg ontdooid
2 eieren losgeklopt

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 5 minuten gaar en laat de blokjes daarna uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een antiaanbakkoekenpan en fruit hierin de sjalot. Roer de kerrie erdoor en schep de aardappelblokjes, de tuinerwten en de kipfilet erbij. Bak al roerend op middelhoog vuur nog 2-3 minuten door en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit het frituurvet tot 175 °C. Bestrijk een vel filodeeg met ei en vouw het dubbel met de bestreken kant naar binnen. Schep 1 eetlepel van het aardappel-kipmengsel in de hoek van het dubbelgevouwen vel en bestrijk het deeg eromheen met ei. Vouw het vel dubbel over de vulling heen en bestrijk weer met ei. Vouw het deeg schuin dubbel tot een driehoekje. Maak op deze manier 12 flapjes. Frituur de flapjes per 2 à 3 stuks in 5 minuten goudbruin. Lekker met Griekse yoghurt en zoete chilisaus.