Filodeegtaartjes met kip

12 stuks

Benodigdheden:

1 eetlepel olijfolie
1 kipfilet in blokjes
3 vellen filodeeg
50 gram boter gesmolten
125 gram kruidenroomkaas
2 eieren losgeklopt
2 lente uitjes in ringetjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verhit de olie en bak hierin de kipblokjes in ± 8 minuten rondom goudbruin.
Vouw de filodeegvellen open, bestrijk met boter en snijd ze in vieren.
Bekleed de holtes van de muffinvorm met een plakje filodeeg. Leg er daarna nog een plakje op en druk voorzichtig aan.
Meng de roomkaas met de eieren, bosui en kip. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de filodeegbakjes met de kipvulling en bak ± 15 minuten in de oven, totdat de taartjes knapperig en goudbruin zijn.