Geroosterd brood met ham, gepocheerd ei en basilicumsaus

4 personen

Benodigdheden:

125 gram boter
15 gram verse basilicum
2 eetlepels water
1 eetlepel citroensap
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 grote eieren
1 eierdooier
100 gram beenham of gegrilde ham in plakjes en brede repen
4 sneetjes wit brood

Zo maak je het klaar:

Smelt de boter op zacht vuur in een koekenpan. Schenk 100 ml boter in een maatbeker. Pureer de basilicum met het citroensap en 2 eetlepels water in een blender en meng de eidooier en de gesmolten boter erdoor. Schenk de saus in een steelpan en voeg zout en peper toe.

Breng in een hapjespan ruim water met zout aan de kook. Breek de eieren een voor een in een juslepel en laat de eieren in het kokende water glijden. Laat het eiwit ± 3 minuten stollen. Verwarm de repen ham in de koekenpan in de resterende boter. Rooster de sneetjes brood en verwarm de basilicumsaus al roerend op een zacht vuur. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan. Leg de sneetjes brood op de borden, verdeel de ham erover en leg op elk sneetje brood een gepocheerd ei. Schep de basilicumsaus over het ei.