Zalmpastei met venkel en spinazie

4 personen

Benodigdheden:

300 gram bloem
150 gram gesmolten boter
450 gram spinazie gewassen en uitgelekt
125 ml crème fraîche
2 eetlepels geraspte mierikswortel
1 kleine venkel in dunne reepjes geschaafd
500 gram zalfilet
3 eetlepels fijngehakte dille
1 bosuitje in fijne ringen
4 eetlepels melk

Zo maak je het klaar:

Meng de bloem met wat zout, gesmolten boter en 100 ml water tot een soepel deeg. Rol het deeg uit en vouw het in drieën. Laat het afgedekt in de koelkast 15 minuten rusten. Herhaal het uitrollen en rusten nog 2 keer. Laat in een pan de spinazie met aanhangend water in 4-5 minuten slinken en daarna in een vergiet uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol  ze uit tot ovale lappen. Leg 1 deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de crème fraîche en mierikswortel erover uit. Verdeel de venkel en spinazie erover. Strooi over elke laag wat zout en peper. Leg de zalmfilets erop en strooi wat zout en peper en dan de dille er bosui erover. Leg de andere deeglap eroverheen en druk het deeg tot schulprand dicht. Maak bovenop in het midden een gaatje. Garneer met bolletjes en lintjes uit restjes deeg en bestrijk de pastei met melk. Bak de pastei in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade.