Gepofte aardappel met zure room en bieslook

6 personen

Benodigdheden:

6 grote kruimige aardappelen
1 mespuntje zout
125 ml zure room
1 rode ui
1 theelepel grof zeezout
3 eetlepels bieslook

Zo maak je het klaar:

Was de ongeschilde aardappels goed schoon. Kook de aardappels in ± 15 minuten in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de aardappels af en prik af en toe een gaatje in de aardappel. Vouw ze in het aluminiumfolie.

Laat ze in ± 50 minuten gaar worden.

Pel de rode ui en snipper deze. Snij de bieslook fijn.

Klop een sausje van de zure room, ui, bieslook.

Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het aluminiumfolie. Snij de aardappelen in en bestrooi ze met wat zeezout.

Schep op iedere aardappel wat saus.