Ananas kokosmuffins

12 stuks

Benodigdheden: 

200 gram pure chocolade eitjes
100 gram blanke amandelen of 100 gram amandelmeel
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram gemalen kokos
100 gram fijne tafelsuiker
3 eieren
50 gram gesmolten boter
200 ml ananassap
125 gram gesneden ananas fijngehakt

Zo maak je het klaar:

Verarm de oven op 200°C.

Houd 12 paaseitjes achter en hak de rest in kleine stukjes

Maal de amandelen in de keukenmachine tot heel fijn meel.

Rooster in een koekenpan het amandelmeel met de kokos al omscheppend goudbruin.

Laat het mengsel afkoelen.

Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker met een snufje zout erdoor.

Voeg de eieren, de gesmolten boter en het ananassap toe en roer alles tot een glad beslag.

Schep de fijngesneden ananas en de fijngehakte chocolade erdoor.

Zet de cupcake cups in de holtes van de muffin vorm en schep het beslag erin.

Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in ± 25 minuten goudbruin en gaar.

Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Druk in elke muffin een paaseitje.

 

Recept komt uit Dekamarkt magazine