Chocoladetaart

12 personen
 
Benodigdheden:

300 gram pure chocolade in kleine stukjes
100 gram witte chocolade
200 gram boter op kamertemperatuur
100 gram suiker
3 eieren
150 gram zelfrijzende bakmeel
200 ml sinaasappelmarmelade
75 ml slagroom

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe 200 gram pure chocolade in een bakje en laat dit in de magnetron smelten; begin met 1 minuut en voeg telkens 10 seconden toe. Strijk de chocolade dun uit over een vel bakpapier van 20 x 40 cm. Laat de chocolade hard worden. Smelt de witte chocolade in de magnetron. Meng in de keukenmachine de boter en de suiker. Voeg de eieren, de gesmolten witte chocolade, de koekkruimels, het bakmeel toe en meng het verder tot een beslag. Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart in 50 minuten gaar. Laat de taart afkoelen. Snijd de pure chocolade met een nat, heet mes in stukken. Verwarm de confiture 1 minuut in de magnetron. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de binnenkant met de confiture. Leg de bovenste taarthelft er weer op. Verwarm de room en smelt hierin de rest van de pure chocolade. Bestrijk de zijkant van de taart met het room-chocolademengsel (bewaar een beetje als 'plaksel' voor de versiering), laat het wat afkoelen en plak de stukken pure chocolade er tegenaan. Versier verder naar eigen smaak.