Chocoladekoekjes

25 stuks

Benodigdheden:   

125 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram boter
75 gram rietsuiker
1 ei
3 eetlepels cacaopoeder

Zo maak je het klaar: 

Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het cacaopoeder en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.

Steek met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes uit. Prik met een satéstokje een gaatje met een diameter van ± 1/2 cm in de bovenkant van de koekjes. Als de koekjes gebakken zijn, kun je daar een lintje door rijgen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif deze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 minuten gaar en goudbruin.

Zijn de gaatjes na het bakken dichtgegaan? Je kunt ze voorzichtig open prikken voordat de koekjes zijn uitgehard. Laat ze volledig afkoelen.