|
Paaskoekjes
25 stuks
Benodigdheden:
200 |
gram tarwebloem |
100 |
gram witte basterdsuiker |
1 |
mespuntje zout |
1 |
zakje vanillesuiker |
150 |
gram koude boter |
1 |
(scharrel)ei gesplitst |
75 |
gram poedersuiker |
Zo maak je het klaar:
Kneed een soepel deeg van de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en boter. Laat het deeg ± 30 minuten in de koelkast opstijven. Rol het deel op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 4 mm dikte.
Druk er met de koeksteker cirkels uit en rol ze eivormig uit. Prik er gaatjes in en bak ze in een voorverwarmde oven op 175°C in ± 15 minuten goudbruin.
Klop van het eiwit en poedersuiker een dikke glazuur. Bestrijk de afgekoelde koekjes ermee. En versier het met snoepjes
|