Aardappelsalade met veldsla en ei

4 personen
(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram vastkokende aardappelen geschild en in dunne plakjes
6 kleine eieren
2 sneetjes witbrood in stukjes van 2 cm
6 eetlepels olijfolie
100 gram veldsla gewassen en gedroogd
2 eetlepels witte wijnazijn
½ eetlepel grove mosterd

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Kook de plakjes aardappel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Kook de eieren in 4-6 minuten tot het wit gestold is en het geel nog net vloeibaar.
Snijd het brood in repen van 2 cm en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak het brood in een koekenpan of grillpan goudbruin en knapperig.
Klop in een kom 4 eetlepels olijfolie met de azijn, mosterd en wat zout en peper tot een dressing en schep de aardappelpartjes en veldsla er luchtig door.
Verdeel de salade met de gebakken broodrepen over borden.
Pel de eieren, halveer ze en leg ze direct op de salade. Strooi nog wat zout en peper op de eieren.

Recept komt uit Dekamarkt magazine