Beenham met groene asperges

4 personen
(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

25 gram boter gesmolten
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel verse tijmblaadjes
500 gram beenham naturel
1 pot vleesfond
200 ml droge witte wijn
500 gram groene asperges

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Meng de boter met de mosterd, jam, tijm en wat zout en versgemalen peper en wrijf de beenham hiermee rondom in. Leg de ham in een braadslede en bak de ham in de oven in 35-45 minuten mooi bruin en gaar. Kook intussen in een wijde pan de fond en wijn op hoog vuur in tot er nog ± 200 ml over is. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en stoom of kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar. Houd de ham uit de oven warm onder aluminiumfolie. Schenk het braadvocht bij de ingekookte fond en laat alles nog 2-3 minuten koken. Snijd de ham in plakken en leg ze dakpansgewijs op warme borden schep de jus erover. Leg de asperges ernaast. Lekker met gebakken krieltjes.