Amerikaanse pannenkoek met tomaat en ei

4 personen

Benodigdheden:

150 gram zelfrijzend bakmeel
125 ml karnemelk
6 eieren
40 gram boter
150 gram verse roomkaas
2 eetlepels verse bieslook fijngeknipt
3 eetlepels bladpeterselie fijngehakt
250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
4 lage schaaltjes

 Zo maak je het klaar:

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met wat zout. Voeg al roerend met een spatel de karnemelk en koud water toe.

Roer 1/3 van de eieren erdoor en roer alles tot een glad beslag.

Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak van het beslag 8 pannenkoeken van Ø 10 cm.

Schep steeds met een juslepel 2 bergjes beslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken tot er bovenop bubbeltjes komen. Keer de pannenkoeken om en bak ook de andere kant goudbruin.

Houd de pannenkoeken op een bord onder aluminiumfolie warm en bak de volgende pannenkoeken.

Verwarm intussen in een andere koekenpan de overige boter en bak op zacht vuur vier spiegeleieren.

Halveer de tomaatjes en snijd de bieslook en bladpeterselie fijn.

Bestrijk de pannenkoeken met verse roomkaas en leg in elk schaaltje een pannenkoek met de roomkaas naar boven.

Verdeel de helft van de kruiden en tomaatjes erover bestrooi met wat zout en peper.

Leg hierop weer een pannenkoek met de verse roomkaas naar boven.

Verdeel de rest van de kruiden en tomaatjes erover en dek af met een gebakken ei. Bestrooi het ei met wat zout en peper.