Ananas-appel crumble

4 personen  

Benodigdheden:

½ kilo appels geschild en in grove stukken
1 eetlepel poedersuiker
1 snufje kaneelpoeder
1 blikje ananas uitgelekt
80 gram bloem
80 gram boter
50 gram suiker

Zo maak je het klaar:
 

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de stukken appel waarvan de klokhuizen verwijderd zijn met poedersuiker en kaneelpoeder. Roer appel en ananas door elkaar. Doe de bloem in een kom van een keukenmachine. Voeg de blokjes boter toe en druk enkele keren op de pulsknop. Het bloembotermengsel moet op grof broodkruim lijken. Gebruik in plaats van een machine eventueel de vingertoppen van beide handen om bloem en boter te mengen. Doe het mengsel in een schaal en werk met een vork de suiker erdoorheen. Smeer een ronde vuurvaste schaal dun in met boter. Leg de appel- en ananasstukken in de schaal. Verspreid de deegkruimels over het fruit.
Bak deze crumble ± 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Serveer warm of lauw.