Chruncy paasijs

4 personen

Benodigdheden: 

150 gram paaseitjes (wit, melk, puur of gemengd)
70 gram kleine matzes verkruimeld
2 eieren
100 gram suiker
200 gram roomkaas naturel
250 gram diepvries bosvruchten of frambozen ontdooid

Zo maak je het klaar: 

Smelt de paaseitjes au bain-marie en schep de matzestukjes erdoor. Giet dit mengsel op bakpapier, vouw dit dicht en leg het circa 10 minuten in de diepvries tot de chocolade hard is. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg de roomkaas in gedeelten toe en meng goed. Pureer de vruchten en schep deze door het roomkaasmengsel. Plet en verkruimel eventueel met een deegroller de chocolade uit de diepvries. Roer de kruimels door het roomkaas-vruchtenmengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door het mengsel. Schep het in een diepvriesdoos en zet deze minimaal 8 uur in de diepvries.


Halveer enkele matzes, bestrijk ze met gesmolten chocolade en zet ze in het ijs.