Gevulde bladerdeeg met rabarber, appel en vanillesaus

4 personen
 

Benodigdheden:

2 appels
10 gram boter
4 stengels rabarber
4 plakjes roomboter bladerdeeg
4 eetlepels custardpoeder
3 eetlepels kristalsuiker
dl melk
1 poedersuiker

Zo maak je het klaar: 

Schil de appels, verwijder het klokkenhuis en snij het in kleine blokjes. Maak de rabarber schoon en snij het in stukjes van ± 1 cm. Smelt de boter in een pan en schep daar de appelstukjes door. Laat deze ± 3 minuten zachtjes bakken. Schep de rabarberstukjes mee en bak ze kort mee. De stukjes mogen niet te zacht worden. Giet alles in een zeef en laat dit goed uitlekken. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en bestrooi elk plakje met een halve eetlepel custard. Laat de randen vrij. Schep een flinke lepel van de fruitmoes op de bladerdeeg, in het midden, doe er wat suiker overheen. Maak de randen van het deeg vochtig met een beetje water. Vouw de bladerdeeg er overheen en duw de randjes goed aan. Snij de randen met een mes gelijk. Bak de flapjes in de oven op 200°C in ± 20 minuten gaar.
Roer intussen de rest van de custardpoeder met de suiker en 4 eetlepels melk door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook en schenk er al roerend het custard mengsel doorheen. Laat de saus onder goed roerend ± 1 minuut doorkoken.
Haal de flappen uit de oven en bestrijk de bovenkant met water. Doe er een flinke laag poedersuiker op. Leg er een beetje van de custardsaus bovenop en leg de rest van de fruitmoes ernaast.