Soesjes met chocolade sinaasappelvulling

4 personen

Benodigdheden: 

300 gram melkchocoladerepen
75 gram boter
1 mespuntje zout
100 gram bloem
3 eieren
250 ml crème fraîche
4 eetlepels versgeperste sinaasappelsap
2 zakjes vanillesuiker
150 ml koud water

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats een groot vel bakpapier op de ovenbakplaat. Rasp de chocolade op een fijne rasp. Snijdt de boter in stukjes. Giet 150 ml koud water in een sauspan met dikke bodem.  

Roer in een kom de crème fraîche, gerapte chocolade, sinaasappelsap en vanillesuiker door elkaar.

Pak de pan met koud water en voeg de boterstukjes en het zout toe. Zodra de boter gesmolten is, kan de gezeefde bloem in één keer worden toegevoegd.
Roer het mengsel met een garde door elkaar. Blijf roeren tot het deeg verandert in een bal die niet meer aan de bodempan kleeft. Haal de pan van het vuur. Laat het deeg iets afkoelen. Klop daarna met een handmixer of een garde de eieren één voor één door het deeg. Vul een spuitzak met deeg. Spuit kleine bergjes met een middellijn van ± 4 cm op het bakplaatpapier. Zorg dat er tussen bergjes 2 cm ruimte overblijft,. Bak de soesjes in 10 tot 15 minuten gaar en lichtbruin. Laat de soesjes op een rooster afkoelen. Snij of knip de soesjes aan de zijkant open en vul ze met de vullen. Stapel de soesjes in de vorm van een piramide op elkaar.