Yoghurt-roomijstaart

4 personen  

Benodigdheden: 

200 gram bastognekoeken, fijn verkruimeld
100 gram gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
½ citroen het sap ervan
5 eetlepels. suiker
150 ml slagroom
375 ml Griekse yoghurt
1            zakje witte chocoladepaaseitjes ter garnering
1 springvorm Ø 20 cm, bekleed met bakpapier
1 rol vershoudfolie

Zo maak je het klaar: 

Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatinecitroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem. Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocoladepaaseitjes en serveer hem in punten gesneden.